Toepassingen aan gegevensbeheer in uw cloud plus transactiegegevensbeheer | Data room virtuale

De hierboven beschreven cloudkarakteristieken hebben duidelijke consequenties voordat de overvloed van welke datamanagementapplicaties volgens de cloud gaan. In deze sectie beschrijven we de geschiktheid van de verplaatsen betreffende de twee grootste https://virtuele-dataroom.nl componenten van de gegevensbeheermarkt naar de cloud: transactiegegevensbeheer en analytisch gegevensbeheer. Met "transactiegegevensbeheer" verwijzen wij naar het brood-en-boter met de database-industrie, databases dat back-banking, reservering van luchtvaartmaatschappijen, online e-commerce en toepassingen voor toeleveringsketenbeheer. Deze toepassingen zijn meestal afhankelijk betreffende de ACID-garanties die databases bieden en zijn doorgaans vrij schrijfintensief. Het implementeren van beslist transactiedatabasesysteem met behulp met een shared-nothing-architectuur is niet-triviaal, omdat kennis over verschillende locaties is gepartitioneerd plus transacties betreffende het algemeen niet beheersen worden beperkt tot toegang tot kennis van 1 enkele website. Dit resulteert in complexe gedistribueerde vergrendelings- en commitprotocollen en in gegevens dat via het netwerk word verzonden, enigszins leidt tot een verhoogde latentie en potentiële knelpunten in de netwerkbandbreedte. Het is moeilijk om ACID-garanties te handhaven in u licht van gegevensreplicatie over grote geografische afstanden. Een CAP-stelling laat zien datgene een shared-data-systeem slechts maximaal twee met de drie eigenschappen kan kiezen: consistentie, beschikbaarheid plus tolerantie aan partities. Als gegevens over een vitaal gebied worden gerepliceerd, laat dit boven wezen louter consistentie en beschikbaarheid voor een systeem om eruit te selecteren. Het 'C' (consistentie) gedeelte van ACID wordt zeker typisch aangetast om beslist redelijke systeembeschikbaarheid op te leveren.

intralinks dealspace

Om een idee te brengen van het inherente moeilijkheden bij het bouwen van dezelfde gerepliceerde database via dezelfde wide area network, zijn het interessant om het ontwerpbenaderingen met enkele recente systemen te noteren. Amazon's SimpleDB plus Yahoo's PNUTS implementeren beide gedeelde-niets-databases aangaande een wide-area netwerk, echter overwinnen het problemen van gedistribueerde replicatie door de ACID-garanties van het systeem te versoepelen. In de bijzonder verzwakken ze de consistentiemodel door verschillende maken van uiteindelijke / tijdlijnconsistentie in bij voeren, zodat alle replica's geen overeenstemming hoeven bij bereiken betreffende de huidige waarde van een opgeslagen waarde (het vermijden van gedistribueerde commitprotocollen). Evenzo ben het quest van Brantner et. al. vonden dat ze consistentie- en isolatiegaranties moesten versoepelen in de gegevensbank die ze op een S3-opslaglaag met Amazon hadden gebouwd. Google's Bigtable implementeert een gerepliceerde shared-nothing database, maar biedt geen volledige relationele API en verzwakt de 'A' (atomicity) garantie van ACID. In u bijzonder ben het beslist eenvoudige lees / schrijf-winkel; transacties aan algemene doeleinden zijn niets geïmplementeerd (de enige atomaire acties is read-modify-write-sequences met gegevens deze onder beslist enkele rijsleutel zijn opgeslagen). SimpleDB en Microsoft SQL Server Data Services opereren op dezelfde manier. U H-Store-project ben gericht op de bouwen betreffende wide-area shared-nothing-transactiedatabases die antwoorden aan strikte ACID-garanties sedert zorgvuldig databaseontwerp te gebruiken om het aantal transacties te minimaliseren dat toegang heeft zelfs gegevens betreffende meerdere partities; het project blijft maar in de visiefase en een haalbaarheid betreffende de aanpak van een echte dataset en querywerklast moet nog worden aangetoond. Er zijn enorme risico's bij het opslaan van transactiegegevens van beslist niet-vertrouwde host. Transactionele databases bevatten doorgaans de volledige set operationele gegevens die nodig is om bedrijfskritieke bedrijfsprocessen erbij ondersteunen. Deze gegevens bevatten details met de laagste gedetailleerdheid en bevatten heel vaak gevoelige aankondiging, zoals klantgegevens of creditcardnummers. Elke toename van potentiële beveiligingsinbreuken alsof schendingen betreffende de privacy is meestal onaanvaardbaar. We concluderen natuurlijk dat toepassingen voor transactiegegevensbeheer niet juist geschikt is voor cloudimplementatie. Desondanks bestaan er een aantal diensten die u een transactiedatabase zullen verkopen die karaf worden uitgevoerd in de cloud van Amazon: EnterpriseDB's Postgres Plus Advanced Server plus Oracle. Daar zijn maar nog geen gepubliceerde case-study's van bezoekers die bij succes dezelfde bedrijfskritische transactiedatabase implementeren met behulp van deze cloudproducten en, althans in het geval van Oracle, lijkt de cloudversie voornamelijk bedoeld te zijn voordat databaseback-up.

השארת תגובה